Wij ademen fietssport — met deze adviezen reis jij alvast veilig naar je volgende fietsvakantiebestemming

Van de hoogste berg tot aan de zee. Voor een rustige uitstap naar dat idyllische dorpje verderop. Of gewoon op fietsvakantie in eigen land. Met een fietsdrager neem je je fiets overal mee naartoe. Het maakt niet uit op de trekhaak, het dak of de kofferbak, wij bieden voor elke positie de perfecte fietsendrager.

Als je erop uit trekt met de wagen, komt een trekhaak vaak van pas. Zo kan je eenvoudig een fietsdrager op de haak bevestigen. Maar ook je aanhangwagen, paardentrailer en caravan dienen hierop gemonteerd te worden.

Heb jij een trekhaak nodig voor één van de genoemde toepassingen en wil je er graag één aanschaffen? Weet je dan ook het verschil tussen een 7-polige en een 13-polige stekker? Geen paniek, wij zetten het belangrijkste voor jou even op een rijtje.

Gebruik je trekhaakgemonteerde fietsdrager voor het vervoer van je fietsen? Dan fungeert het frame van de fiets als bevestigingspunt. Uiteraard moeten ook de wielen van je fiets worden vastgemaakt aan het bevestigingssysteem.

Beschikt je auto niet over een trekhaak of gebruik je die al voor iets anders? Dan heb je waarschijnlijk een fietsendrager voor op het dak nodig. Ideaal in situaties waarin je bijvoorbeeld ook nog een caravan of aanhanger vervoert.

Ga je met elektrische fietsen op pad, dan liggen de zaken net iets anders met betrekking tot fietsdragers. Het gewicht van een elektrische fiets ligt namelijk wel wat hoger dan dat van een gewone fiets. Zo moet je voor de accu’s en elektronica rekenen op een meergewicht van om en bij de 6 kilogram.

Te fiets leert je het prachtige Duitsland pas écht kennen. Voor je fietsvakantie is Duitsland dan ook een waar paradijs. Met meer dan 200 langeafstandsfietsroutes met een totale lengte van meer dan 75.000 kilometer vind je in Duitsland ongetwijfeld een vakantie naar je wens. Dichte wouden, bergen en heuvels of trektochten langs de Duitse rivieren — kriebelt het al?

Frankrijk is een populair fietsvakantieland. Of je nu voor een fietsvakantie in de Loire- of Champagnestreek kiest, langs het Canal du Midi of door lavendelvelden van de Provence trekt of de meest heroïsche bergen uit de Tour de France wil bedwingen — Frankrijk heeft voor elke fietser wat in petto.

De landschappen zijn afwisselend en adembenemend. Van indrukwekkende berglandschappen in het oosten en zuiden tot de glooiende heuvels in het noorden van Frankrijk.

Luxemburg kent tal van goed aangegeven fietspaden. De meerderheid daarvan wordt veilig van het autoverkeer gescheiden. Bovendien geniet het netwerk van een regelmatig onderhoud. Kortom, alle voorwaarden zijn er om ervoor te zorgen dat uw Luxemburgse fietsescapade puur plezier wordt!

Maar waarop moet je letten als je de fietswegen van het Groothertogdom Luxemburg betreedt? Wij lichten graag toe!

Voor een avontuurlijke, actieve vakantie moet je niet altijd naar verre oorden afreizen. Ook dichtbij kan je prachtige ontdekkingstochten maken. Zo is Nederland een ideaal land voor een fietsvakantie. Het vlakke landschap, een mild klimaat en een enorm goede infrastructuur maken Nederland tot de ultieme fietsbestemming.

Door de prachtige natuur in Drenthe, de Elfstedentocht op wielen, richting de Keukenhof in Lisse of een gezellig terrasje op het Vrijthof in Maastricht? Nederland is het beste fietsland van Europa en geen enkel ander land investeert zo sterk in prachtige fietspaden. Een week of langer? Of een weekendje ertussenuit? Kan allemaal!

België is het land van frietjes, bier en chocolade, maar ook van de regen. En ook al zijn de seizoenen niet meer wat ze geweest zijn, toch blijft de kans op een fikse regenbui het grootst in het voor- en najaar.

Ga je met regenweer de baan op? Dan bereik je met deze zes tips je bestemming op een veilige manier én zonder schade.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.