Verzekerd op reis met je kredietkaart?

Ga je op reis, dan is het geen slecht idee om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Het is een publiek geheim dat heel wat kredietkaarten — Visa- of MasterCard-kaarten, dus — vaak over zo’n verzekeringspakket beschikken. Er zijn echter wel enkele zaken waarmee je zeker moet rekening houden.

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
2 minuten

Ook wanneer je op reis gaat, kan je wel eens ziek worden of in een ongeval betrokken geraken. Ga je met de wagen op reis, dan behoort ook autopech tot de risico’s. Met een reisbijstandsverzekering kan je je tegen zo’n zaken verzekeren.

Aparte verzekering afsluiten

Je kan perfect een specifieke reisbijstandsverzekering afsluiten. Er bestaan heel wat verschillende formules. Sommige pakketten dekken bijstand aan personen, terwijl andere enkel bijstand voor je wagen bieden. En los van de ‘klassieke’ reisbijstandsverzekeringen bestaan er ook annulatieverzekeringen voor je reis en verzekeringen voor het verlies van je bagage.

De kostprijs van zo’n reisbijstandsverzekering hangt af van de dekking die je wil. Hoe ruimer deze dekking, hoe hoger de kosten. Je kan je per jaar verzekeren, of enkel voor die periode dat je op reis gaat.

Kredietkaart

Als je een kredietkaart hebt, kan het zijn dat daarin een reisbijstandsverzekering begrepen is. Deze verzekeringen zijn vaak gekoppeld aan de duurdere kredietkaarten, veelal gekenmerkt door een gouden kleur. Maar er zijn uitzonderingen! Via de website van Bankshopper kan je eenvoudig filteren en sorteren.

Zo vonden we op het moment van schrijven bijvoorbeeld een kredietkaart terug die je slechts 5,00 euro voor een heel jaar kost, maar wel een redelijk volledige reisbijstands- én annulatieverzekering biedt.

Lees — zeker voor de terugbetalingstermijnen — wel steeds de kleine lettertjes. De voorwaarde is ook heel vaak dat je de reis met deze kredietkaart financiert.

Lees verder onder de afbeelding …

Verzekerd op reis met je kredietkaart?

Hoe te werk gaan?

Check voor je op reis vertrekt of je al niet voor reisbijstand verzekerd bent via je kredietkaart en welke dekking je daar precies hebt. Volstaat die voor jou? Dan moet je geen extra reisbijstandsverzekering te nemen.

Volstaat de verzekering niet, ga dan op zoek naar een reisbijstandsverzekering die de gaten van de andere verzekering vult en die optimaal is aangepast aan jouw behoeften. Dat kan vaak het snelst bij je eigen verzekeraar of bank, omdat de tijdelijke uitbreiding van een contract eenvoudiger is dan het aangaan van een nieuw cliëntschap.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst