Ook deze zomer zal Oostende gebruikmaken van een registratiesysteem om zo de toestroom van toeristen op de drie populairste stranden te regelen. Reserveren is gratis en enkel noodzakelijk op drukke dagen.

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
2 minuten

Met het mooie weer in het vooruitzicht, werkt de badstad terug met een aanmeldingssysteem voor de stranden tussen het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Concreet gaat het dan over volgende plekken.

Zo hoopt het stadsbestuur de sociale afstandsregels te kunnen handhaven. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig, al worden de vakantiegangers er wel geteld, om indien nodig alsnog maatregelen te kunnen treffen. Ontdek hier dan ook alle alternatieve stranden van Oostende.

Hoe aanmelden?

Check voor je vertrek steeds of een registratie verplicht is op de reisdata. Dat kan eenvoudig via de website Visit Oostende. Daar kan je meteen ook reserveren. Telefonisch kan ook, en dat via het gratis nummer 0800 62 167. Deze dienst is elke dag van 8:00 tot 20:30 bereikbaar.

Een reservatie kan ook ter plekke, via de balie van Toerisme Oostende of aan het UiTloket.

Een aanmelding garandeert je een plekje op de stranden in het centrum bij aankomst voor 14:00 uur.

Lees verder onder de afbeelding …

Het inschrijfsysteem voor de stranden van Oostende is terug

Enkel in Oostende

Oostende is de enige badplaats die met dergelijk systeem werkt. Andere kustgemeentes controleren de massa in het stadscentrum en op de stranden. Zo verwijst Blankenberge bijvoorbeeld naar de kustbarometer en zorgen jobstudenten voor een optimale spreiding en verdeling op het centrale strand.

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.