De beste fietstochten in Brussel en omgeving

Onbezorgd naar het buitenland zit er deze zomer voorlopig nog niet in. Daarom stellen Brussel Mobiliteit, Leefmilieu Brussel, Visit Brussels, Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Vlaanderen en Brabant Wallon Tourisme elk weekend van deze zomervakantie een inspirerende fietstocht voor om onze hoofdstad op een andere manier te ontdekken.

Gepubliceerd op
Gepubliceerd door
Hugo Thonnon
3 minuten

Heel wat Brusselaars én Vlamingen (her)ontdekten tijdens de lockdownperiodes het stalen ros en maalden dan ook massaal heel wat recreatieve fietskilometers. Maar ook voor de woon-werkverplaatsingen nam de bevolking heel wat vaker de fiets.

De fiets is in Brussel aan een ware opmars bezig. Om daarop in te spelen werken Brussel, Vlaanderen en Wallonië samen om al wie niet alleen van fietstochtjes maar ook van heuse fietsroutes houdt, in de stad én in de natuur, extra te verwennen.

“Deze zomer snakken we allemaal naar vrijheid, en wat biedt meer vrijheid dan een fiets? Steeds meer Belgen zijn overtuigd van de fiets als verplaatsingsmiddel naar het werk of om uit te waaien, al dan niet in combinatie met de benenwagen of de trein”, meent federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet van Ecolo.

Lees verder onder de afbeelding …

De beste fietstochten in Brussel en omgeving

Mens sana in corpore sano

“Ik ben blij vandaag één van de maar liefst tien nieuwe fietstochten in en rond Brussel te ontdekken. Laat ons de zomer aangrijpen om vrijheid en herwonnen geluk te tanken. Want een fietstocht met de familie of onder vrienden is goed voor de gezondheid, het hoofd en de benen.”

De fiets is in Brussel aan een ware opmars bezig. Om daarop in te spelen werken Brussel, Vlaanderen en Wallonië samen om al wie niet alleen van fietstochtjes maar ook van heuse fietsroutes houdt, in de stad én in de natuur, extra te verwennen. Dat zegt ook de Brusselse minister van de Promotie van het Imago van Brussel Sven Gatz, die de routes ook zelf zal uittesten.

Al drie routes

Ondertussen werden al vdrieier interessante fietsroutes gepubliceerd. De eerste route van 60 kilometer nodigt uit om de heuvels en de uitgestrekte bossen in de buurt van La Hulpe — Vlaams- en Waals-Brabant — te ontdekken. De tweede route loopt over 50 km door het pastorale landschap van het Pajottenland, dat ook bekend staat als Noord-Toscane. Ook vind je een route rondom het Leuvense terug.

Mee met de techniek

Geprikkeld? Upload dan snel de ter beschikking gestelde GPX-bestanden naar je smartphone of gps-toestel, zodat je vlot van knooppunt tot knooppunt kan fietsen. Dat kan makkelijk met de app GPX Bike, die zowel voor iOS- als voor Android-toestellen beschikbaar is.

Je vindt alle routes terug op bike.brussels.

Tip — schrijf je meteen in op de nieuwsbrief, zodat je ook de laatste routes ontvangt!

Gratis advies?

Of gebruik ons contactformulier.

Boodschappenlijst